Close

Ilmastointi

Meillä on pitkä kokemus ilmastointilaitteiden huolenpidosta ja voimme takuulla auttaa kun tällaiseen on tarve. 

Soita meille tai täytä lomake:

020 789 0660  Pyydä yhteydenotto 

Ilmastointi

Helposti ilmaistuna ilmastointi tarkoittaa sisäilman käsittelyä, esim. viilentämistä koneellisesti. Toisinaan ilmastoinnilla vaikutetaan myös sisäilman kosteuteen. Arkikielessä ilmastoinnilla tarkoitetaan virheellisesti myös pelkkää ilmanvaihtoa. Ilmastointilaitteet siis viilentävät tai lämmittävät ilmaa eri komponenttien ja laitteiden avulla, nämä laitteet ovat kylmäliikkeelle tuttuja asioita. Ilmastointilaitteita löytyy nykyään monesta paikasta, esimerkiksi kauppakeskukset, sairaalat ja teollisuuskiinteistöt käyttävät kaikki ilmastointia – myös monessa omakotitalossa käytetään nykyään ilmastointia esimerkiksi maalämmön avulla.

Hannu Torppa

Hannu tekee kylmäsuunnittelua, projektipäällikön tehtäviä ja myyntiä, hänellä on työkokemusta kylmäalalta 40 vuotta, soita hänelle tästä jos tarvitset apua kylmälaitteiden kanssa.

 +358 400 585537

  hannu.torppa@kylmapalvelu.fi

Ilmastointilaitteiden huolto

Ilmastoinnissa käytetään paljon split-tyyppisiä ratkaisuja. Ilmalämpöpumput tai isot vedenjäähdyttimet, lisäksi erilaisia komponenttejä kuten venttiilejä, puhallinmoottoreita jne. Ilmastointipuolella löytyy myös suorahyörysteisiä järjestelmiä joissa on vaihteleva kylmäainetilavuus, näillä mahdollistetaan yksittäisten vyöhykkeiden lämpötilaohjausta. Alla esimerkkejä mitä usein kuuluu tarkistaa tai huoltaa.

  • Vuototarkastus

  • Suodattimien vaihto

  • Toimintakokeet

  • Laitteiden säätö

  • Varolaitteiden tarkastus

  • Pumppujen toimivuus

  • Puhaltimien toimivuus

  • Moottorien toimivuus

F-Kaasu asetus

F-Kaasu asetus koskee myös ilmastointilaitteita

Laitevalmistajilla on huoltoohjelma jolla varmistetaan laitteiden pitkä elinikä.

Ilmastointilaitteita koskee myös F-kaasu asetus, lue siitä lisää täältä: www.ymparisto.fi  Lopullisen määräaikaishuollon tarpeen tai aikavälin määrittelee kylmäaineen määrä.

Johnson controls

Bitzer

GEA

Mayekawa

Danfoss

Evapco

ABB

SIEMENS

Linde Kaasut

Darment

Guntner

Alfa Lu-Ve

Görans

Fresh
CABB
Hoviruoka

Kewatec Aluboat

Arctic Birch

Valio
Rani plast

Apetit

Oilon

Kokkolan kaupunki